Jag har tidigare tävlat som proffscyklist och några av höjdpunkterna under min 25 år långa karriär var deltagande i VM, Paris-Roubaix, Flandern Runt och Liège-Bastogne-Liège. Jag har också tagit fem medaljer i de danska mästerskapen för elit och vunnit danska cupen fyra gånger.

För mer info: Jacob Moe Rasmussen.

 

Fortsatt inom elitcykling

Efter att jag avslutade min cyklistkarriär i 2008 har jag arbetat med att hjälpa andra att nå sina mål. Jag har bland annat arbetat som sportdirektör för ett danskt stall och flera svenska elitcykellag. Jag hjälper också enskilda cyklister med träningsplanering, coachning och behandlingar.

 

Legitimerad kiropraktor

Jag är utbildad kiropraktor vid den femåriga kiropraktorutbildningen på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna och är legitimerad av Socialstyrelsen.
Min kiropraktiska klinik ligger på Vildrosgatan 9 i Uppsala och mitt stora intresse är idrottsrelaterade besvär och rehab. Jag arbetar mycket med kiropraktiska justeringstekniker samt dry-needling med akupunkturnålar vilket i kombination ger mycket bra behandlingseffekt.

 

Bikefitting

Jag började arbeta med bikefitting 2013 och startade samtidigt Bikeoptimizer. Jag har gått samtliga utbildningar i Shimanos bikefittingsystem hos Bikefitting.com i Holland. Jag har dessutom besökt Lloyd Thomas i Tyskland som anses vara en av världens ledande experter på bikefitting.

 

Ökad effektivitet och bättre resultat

Bikeoptimizer handlar om att optimera din cykelupplevelse genom ökad komfort, ökad ergonomi och ökad effektivitet.
Pedalanalyzer från Shimano Dynamics Lab är det enda bikefittingsystemet som kan mäta effektiviteten i 3D vid en bikefit. Alla övriga system förlitar sig enbart på att mäta vinklar, loda och se hur inställningarna ser ut och hur cyklisten upplever resultatet.
Jag använder givetvis också dessa i mitt arbete men har ett “tredje objektivt öga” i kraft av den mycket avancerade mätapparaturen som visar alla förändringar i 3D. Där får man svart på vitt hur effektiviteten påverkas när sittpositionen förändras. Det gör att Bikeoptimizer är marknadens mest avancerade bikefittingsystem och resultatet blir en cykelinställning som upplevs komfortabel samtidigt som den är effektiv och minskar risken för besvär och överbelastningsskador.

Boka bikefit!